Imotski 2024 01U dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom u subotu, 02.03.2024.g., Udruga Hrvatskih branitelja Domovinskog rata 115. Imotske brigade HV, održala je redovnu godišnju izvještajnu Skupštinu.

Na početku je sve nazočne pozdravio predsjednik UHBDR 115. Imotske br. HV Nenad Puljiz, a nakon intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima, kao i prvom Predsjedniku Republike Hrvatske Dr. Franji Tuđmanu, odana im je počast i zahvala minutom šutnje. Odmah su iznijeli i dnevni red skupštine, koji je usvojen jednoglasno. Imenovana su i radna tijela Skupštine.

Opsežno i detaljno izvješće o radu udruge pročitao je Predsjednik Puljiz, koje je jednoglasno usvojen. Puljiz je također skrenuo pozornost i na ostale aktivnosti informiranja opće javnosti i promicanja istine o Domovinskome ratu, obilježavanjem bitnih datuma u stvaranju RH. Udruga je i osnovana upravo da bi se sačuvao Dignitet Domovinskog rata, obrani i oslobađanju Domovine kao i na trajno sjećanje kroz dužnost i obvezu na sve poginule i umrle hrvatske branitelje. Izniman doprinos udruga trudi se u promicanju interesa hrvatskih vojnih invalida i članova njihovih obitelji, rješavanjem njihovih statusa, te angažiranju u organizaciji i promicanju aktivnosti udruge. Iznio je i podatak da je udruga tokom prošle godina na području Imotskoga i diljem Republike Hrvatske imala 48 događanja, bez malonogometne ekipe koja sudjeluje na svim braniteljskom malonogometnim turnirima.

Zatim je financijsko izvješće za 2023. godinu iznio i Tajnik Udruge Mario Divić, u detalje po stavkama, koliko su uprihodili i koliko su rashodovali u prethodnoj godini. Tajnik je je istaknuo kako je udruga bila organizator ili suorganizator brojnih aktivnosti te kako su provodili brojne projekte koji su od značaja za hrvatske branitelje i Grad Imotski i Imotsku krajinu.

Obrazložio je način financiranja udruge, kroz razne natječaje od Grada Imotskog, kao najvećeg donatora, Ministarstva Hrvatskih branitelja, Županija Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, svih općina s područja Imotskog, kao i od članarina. Prisutnima je iznio i plan da se svi važni dokumenti počevši od Statuta, Sjednica vijeća, Izvještajne / Izborne Skupštine kao i godišnji financijski obračuni iz Fine stave na Internet stranice u roku mjesec dana. Želimo da naša udruga postane transparentna u potpunosti.

Nažalost, predsjednik Nadzornog odbora Petar Gadžo preminuo je 08.02.2024.g. i Vijeće udruge 26.02.2024.g. donijelo je odluku da se V.D. PNO imenuje do Skupštine Ante Šakić. Predsjednik je stavio na glasovanje Skupštini i Skupština je potvrdila Predsjednika Nadzornog odbora imenovanog. Izvješće Nadzornog odbora podnio je novi predsjednik Ante Šakić.

Izvješće tada podnosi i predsjednik Suda časti Josip Divić. Sva podnesena izvješća su jednoglasno usvojena, među kojima i prijedlog programa rada i financijskog plana za 2024. godinu.

DUŠU BOGU- ŽIVOT ZA HRVATSKU!

Tajnik udruge, Mario Divić

Izvor: UHBDR 115. IMOTSKE BRIGADE HV

Imotski 2024 03

Imotski 2024 04

Imotski 2024 05

Imotski 2024 01